2019. május 1.

Alumínium ajtó rendszerek

Az alumínium ajtó tulajdonságai


aluminium ajtó
Jó választás az alumínium ajtó
Nagyon gyakori az a jelenet, amikor egy fotocellás ajtót látunk az amerikai kórházas filmben, majd kiáltanak, hogy tűz van, és az az ajtó halkan, de határozottan bezárul, megvédve mindenkit a tűztől. Ő az alumínium ajtó.

Itthon kevéssé elterjedt, mert túlságosan iparinak gondoljuk. Olyannak, amihez túl kicsi a mi otthonunk. Pedig alumínium ajtók olyan széles választékban készülnek, hogy jut belőle a felhőkarcoló irodaházakba, és a szerény társasházakba is.

Rengeteg jó tulajdonsága van. Nézzük meg ezeket most.

Az alumínium ajtó előnyei


Az alumínium ajtó élettartama többszöröse a más egyéb anyagból készült ajtóknak. Olyan fémekből készül, amelynek ötvözetei más-más műszaki paraméterekkel rendelkeznek, így mindig a kialakítandó szerkezetnek maximálisan megfelelő alumíniumötvözetet lehet használni. Legyen szó biztonsági ajtóról, tűzvédelemről, vagy üveges elválasztó falakról.

  • tartós, hosszú élettartamú
  • merev szerkezetű, stabil
  • könnyen, pontosan formálható, színben és design-ban minden igényt kielégít
  • alacsony a súlya, könnyen szállítható
  • nem rozsdásodik
  • energiatakarékos
  • hő-hídmentes
  • szigeteli a hőt és a hangot
  • rendkívüli a teherbíró képessége
  • védelmi és biztonsági szempontból jó tulajdonságokkal rendelkezik
  • nagyon kevés karbantartási munkálatot igényel
  • vetemedésmentes

Alumínium ajtók széles választékát találja az aluprof.eu weboldalon.


Milyen fejlődésen ment át az „ajtó ipar”?


Kezdetben fa ajtajaink voltak, sőt, gyakran még most is az van. A fa ajtó is lehet tartós, és biztonságos. Ugyanakkor gyakran elvetemedik, és nem jó hőszigetelő. Amikor jöttek a műanyag ajtók, azt hittük, hogy többet nem kell ajtót cserélnünk. de aztán a műanyag nyílászárók olyan jól szigeteltek, hogy még a penész is beköltözött hozzánk.

Az alumínium ajtó hőszigetelhet, de nem hoz penészt. Stabil, merev, de ha szükséges, hajlítható. Fontos tulajdonsága a profilok, többek között a tokok, a szárnyak és a hevederek hajlíthatósága, ami különböző ívek és íves konstrukciók kialakítását teszi lehetővé.

Az alumínium rendszerek között van hőszigetelés nélküli alumínium rendszer konstrukciók, melyek beltéri válaszfalak és alumínium ajtók, vagy erkélyek építésére szolgálnak.

Vannak olyan megoldások is, melyek hőszigetelt profilokon alapulnak, ezek jelentős része "HI" verzióban kapható, ami azt jelenti, hogy az alkotóelemekben speciális szigetelőanyag van, ami csökkenti a hővezető-képesség együtthatóját. A MB-59S HI rendszer létrehozása válasz az épületek hőszigetelését növelő szerkezetek iránti fokozódó igényekre. Az alaprendszer verziója megnövelt hőszigeteléssel, és beltéri létesítmények, így pl. különbözőféle ablakok, ajtók, előszobák, kirakatok, stb. kialakítására szolgál. Az emelt szintű hőszigetelést az alumíniumprofilok központi kamráiban, a hőhidak között elhelyezett különleges hőszigetelő anyagokkal éri el.


Összegezve, ideje, hogy az alumínium ajtó elterjedjen itthon is, megadva nekünk a stabilitást, a védelmet, a hő-, és hangszigetelést is. Nem rozsdásodik, energiatakarékos, hő-hídmentes. Nem olcsó, de hosszú életű, strapabíró, és nem igényel sok karbantartást. Változatos lehet színben, formában és funkcióban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése