2015. október 21.

Dragomán György: Oroszlánkórus. Hangoskönyv

A Magvető Kiadó
szeretettel meghívja Önt

Dragomán György
Oroszlánkórus
című új kötetének és hangoskönyvének bemutatójára
2015. október 27-én 16 órára
a Rózsavölgyi Szalonba
(1052 Budapest, Szervita tér 5.)
A szerzővel Lévai Balázs beszélget

Közreműködik Szalóki Ági
és Juhász Gábor

A novellákból részletet olvas Für Anikó és Anger Zsolt,
az Oroszlánkórus című hangoskönyv előadói


Dragomán György: Oroszlánkórus

A zene is velem van, és segít élni
Dragomán György: Oroszlánkórus Az Oroszlánkórus a bátorság könyve. Történeteit a ritmus élteti, az elbeszélések szereplői zenével győzik le a félelmet és a gyászt, megtanulnak erőt venni a szerelem és a sóvárgás fájdalmán. Minden mondatban ott lüktet a zene, szól a dzsessz, a latin ballada, a kőkemény hevimetál vagy a bécsi újévi koncert keringője, dübörög a manele és a koreai csajpop, kihangosodik a szívverés vagy a futó lábak dobogása. A lendületes történetekben a zene esélyt ad az ellenállásra, segít abban, hogy vállaljuk a sorsunkat, gyerekek legyünk a felnőttek között, vagy otthont keressünk egy idegen országban.

A könyv különlegessége, hogy a szerzőnek három regény után most jelenik meg először novelláskötete – ráadásul a szövegek egy része a könyv megjelenésével egy időben hangoskönyvként is meghallgatható.


Manó Könyvek októberben

A Manó Könyvek októberi megjelenései

Erwin Moser: Világjáró jóéjtmesék

77 világjáró jóéjtmese Erwin Moser varázslatos birodalmából
Legendás macskák, merész medvék, vicces kis egerek és még annyi más állati hős köszön ránk Erwin Moser legújabb mesekönyvének lapjairól. Hol tengeri kalandokat élnek át, hol értékes kincsekre lelnek. Veszélyes utakon járnak, barátokra lelnek - és mindig van bennük annyi ravaszság, hogy túljárjanak a náluk erősebbek eszén. És azok a járművek! Sün Eduárd feltalálja az egérűrhajót, Miákovics Ottó háti helikopterrel közlekedik... Egy jóságos denevér pedig megmenti két ártatlan kisegér életét.
Erwin Moser finom humorral és szeretettel beszéli el történeteit, varázslatos képein pedig mindig akad újabb és újabb felfedeznivaló. A csodálatos meséket olvasni, felolvasni és hallgatni egyaránt remek mulatság.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 163 x 238 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 963 4031 20 8

line

Alex T. Smith: Claude a filmforgatáson

Claude és Bolyhos Zokni uraság épp kellemesen pihengetnek Csóválós sugárúti otthonukban. Claude remekül elvan vadiúj ugróasztalával, ám kíváncsisága hamarosan egy filmforgatás kellős közepébe repíti.
Bár egy rakoncátlan ruhaszárító-kötél okoz némi bosszúságot, mindketten nagyon élvezik az új kalandot.
De vajon ki lesz az izgalmas gorillás film sztárja?
Nem tudod? Nem is sejted?
Akkor kezdj neki az olvasásnak minél előbb!
Kalandra fel!

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 129 x 181 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4030 60 7

line

Julia Boehme: Bori és a detektívek

Rejtélyes dolgok történnek Bori iskolájában.
Először eltűnik Anna új tornacipője, aztán több gyerektől is pénzt lop egy Titokzatos Tolvaj!
Bori és barátai akcióba lendülnek!
De hogyan fogják el a tettest?
Az ifjú detektívek csapdát állítanak neki...

A Barátnőm, Bori- sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében egy fordulatos, sejtelmes nyomozásra kísérhetjük el a Borit és kis csapatát.

Terjedelem: 136 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 21 5

line

Christian Tielmann: Berci és az eltűnt osztálypénz

Nagy a kavarodás az iskolában: eltűnt az osztálykirándulásra félretett pénz! Berci és Rozi nyomozásba kezd. Lehet, hogy az elejétől fogva gyanúsan viselkedő Lukács volt a tettes? És mindeközben Berci arra is rájön, hogy az ember bátyja nem mindig azt teszi, ami helyes, ám mégis nagy segítség lehet a bajban.

A Barátom, Berci - sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében ezúttal egy izgalmas nyomozásra kísérhetjük el Berciéket.

Terjedelem: 104 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 22 2

line

Balázsy Panna: Szandra és a 3.b – Csupaszív

Szia!

Szentesi Szandra vagyok, még mindig a 3. b -be járok, jó fejek az osztálytársaim, sőt még a szüleim és a tesóm is. Hát, még Brúnó...és a gyönyörű göndör fürtjei...de erről pszt!
Itt mindenki a farsangra készülődik, meg persze izgul a Valentin-nap miatt. Óriási kukacnak öltözünk, ez azért elég menő, nem? De még ez is titok ám!

Ha szeretted a Csuromvizet, a mostani kalandjainkat egyenesen imádni fogod!:)

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 1690 Ft
ISBN: 978 963 4031 17 8

line

Jacqueline Harvey: Alice-Miranda színre lép

Illemtudó Ifjú Hölgyek Lankáserdő-Hímesréti Akadémiáját évek óta szigorúan kormányozza Miss Morc, az igazgatónő. Véget ért a nyári vakáció, és a diákok lassan visszatérnek az ódon falak közé. Sőt, újak érkeznek, mint például Alice-Miranda. Ő igazán nem mindennapi jelenség. Mert hát kinek jut eszébe a nyári kellős közepén felhívni leendő iskoláját? Természetesen neki, Alice-Mirandának Az év számtalan különös eseménnyel indul, Alice-Miranda pedig kíváncsian ered a furcsaságok nyomába: miért sírdogál egymagában a szakács néni, és ki az iskola kertjében kószáló rejtélyes idegen?Hogy bizonyítsa rátermettségét, Alice-Mirandának egy sor igen különleges próbát is ki kell állnia. De hát nincs olyan dolog, amit Alice Miranda ne tudna megoldani.

Terjedelem: 304 oldal
Méret: 126 x 192 mm
Ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 4031 07 9

line

Jonathan Meres: Állati kalandok – Koala kalamajka 1. – Aki mer, az nyer!

Ismered Havert, Tesót és Ficakot, a világ leglustább koaláit? Átalusszák a nagy költözést is, így lemaradnak a teherautóról, ami átviszi társaikat a város másik végében levő állatkertbe. Most aztán törhetik a fejüket, hogyan érjék utol őket! Ficaknak támad egy remek ötlete, és az állatgondozó magára hagyott kisautójával hárman elindulnak a városba. Vajon sikerül eligazodniuk az utcák dzsungelében és eltalálni az állatkertig? Vagy csak egy óriási kalamajka lesz az egészből? Olvasd el a három eukaliptuszrágcsáló álomszuszék nagyon vicces történetét, és megtudod!

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 14 7

line

Ian Whybrow: Állati Kalandok – Szeleburdi szurikáták 3. – Szárnyaló potyautasok

A Szeleburdi Szurikáták vidám csapata négy imádnivaló csöppséggel gyarapodott, akik három unokatestvérüktől, Mimitől, Ficúrtól és Ábrándkától tanulgatják a sivatagi túlélés minden csínját-bínját. Ám amikor egyikük felsettenkedik egy hőlégballonra, pillanatokon belül óriási zűrzavar támad... Csatlakozz a mindig kíváncsi szurikátákhoz legújabb, meglepetésekkel teli, magasröptű kalandjukon! Mindenki kapaszkodjon, megkezdjük a felszállást!

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 12 3

line

Sir Steve Stevenson: Agatha nyomoz 6. – Bermuda kincse

A Loki nevű óceánjáró hajó fedélzetéről egy hatalmas vihar közben eltűnik egy felbecsülhetetlen értékű, aranyból készült kalendárium, a maják híres naptára. A helyszín a Föld egyik legrejtélyesebb része, a Bermuda-háromszög. Az unokatestvérek - Agatha és Larry Mistery - ismét útra kelnek, hogy kiderítsék, vajon titokzatos baleset történt, vagy a kapitány keze van-e a dologban. A nyomozás ezúttal egészen különös eredménnyel zárul...

Terjedelem: 136 oldal
Méret: 140 x 200 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 1790 Ft
ISBN: 978 963 4031 31 4