2014. július 11.

A pánikbetegség leküzdése - SEO-projekt

Pánikbetegek öngyógyítása online

agorafobia, panikbetegseg lekuzdese online
A pánikbetegség és az agorafóbia leküzdése kognitív pszichoterápiával lehetséges - Weboptimalizálás
A SEO-projektum, amin dolgozom, a fóbiás tünetekkel és szorongásos betegségekkel foglalkozik. Teszi ezt egy blog technikai lehetőségén belül. Mivel optimalizálás alatt korábban egyáltalán nem állt, így előbb kapitálisan rendbe kellett szedni. Új domain név regisztrálását is javasoltam, lévén a korábbi csak részben volt kulcsszavasnak tekinthető (pánikrendelő), a mostani viszont a weboptimalizálás legfőbb kulcsszavát tartalmazza, és az .org (később .info) végződés is kedvező.

A páni félelem nélkül kezdett munka a tartalomoptimalizálással kezdődött, először is meg kellett értetnem a tulajdonossal, hogy a főoldalra sokkal több és informatívabb szöveget kell elhelyeznünk a kognitív pánik és a gyógyszer nélküli kezelés témájában a korábbinál. Ez megtörtént, ezután a kulcsszósűrűség beállítása következett, ami ezért volt nehéz, mert ezek összefüggtek. Alább nem ezek, hanem a viselkedészavar öngyógyításának long tail kulcsszavai következnek.

Frissítés 2019:

Öngyógyítás - online terápia otthon

A Pánikrendelő profilt váltott. Az új program lényege a videós távoktatás.
Eleinte nehéz volt a három long tail keywords esetében a szükséges minimumot úgy elérni, hogy a fő kulcsszó közben ne menjen 2 % fölé. Persze közrejátszottak még olyan szavak, mint szorongás, félelem, fóbia, viselkedészavar, pszichoterápia stb. Elvégre a keresőoptimizálás komplex folyamat, vagy mi a szösz. Nálam inkább kreatív és kognitív meg esetleg organikus :).

Videós távoktató program


A pánikbetegségek közül a blog az agorafóbiával foglalkozik külön is, és a gyógyítás lehetőségét pszichoterápiás eljárásokban határozza meg, így ezekre a kifejezésekre is végzek keresőoptimalizálást. A honlap jól debütált a Google-listán, bár aztán kissé alább esett a találati rangsorban. Az online távoktató program aztán mindent felforgatott.

Most ezeket a linkeket küldöm, és nemcsak a pánik-oldalra (minden szorongás nélkül):