2018. december 19.

Fertőtlenítés otthon - seo honlap

Fertőtlenítő szerek és oldatok alkalmazása

Keresőmarketing célú SEO-honlap optimalizálása


üveg, ivóvíz fertőtlenítés
Baba cumisüveg fertőtlenítése otthon.
Nemcsak az ivóvíz minőségére kell figyelnünk. Otthonunkban fontos a tisztaság, bizonyos helyeken pedig a csíramentesség is életbevágó. A konyhában az ételkészítő pultok sokféle állati és növényi eredetű táplálék megfordul, melyek baktériumokat tartalmaznak. A szobahőmérséklet és a nedves, párás környezet ideális helyszín a fertőzést terjesztő mikroorganizmusok szaporodására. A klór-dioxid vizes oldata segítségével minden felület, de még az ételek fertőtlenítése is megoldható. A sterilizálás akkor a legfontosabb, ha kisbaba kerül a házhoz, hiszen az ő szervezete még védtelen a kórokozókkal szemben.

Cumisüveg fertőtlenítése


A cumisüveg fertőtlenítése mindennapos feladat, hiszen a babák 3-4 óránként esznek. A sterilizáláshoz szükséges eszközök:

  • sterilizáló edény, ami lehet lábas vagy fazék is
  • fertőtlenítő oldat esetleg tabletta alakú szerda üvegmosó kefe
  • só.

Bármilyen tárolóedényt fertőtlenítünk, az első lépés a fizikai tisztítás. A cumisüveget az üvegmosó kefe segítségével mossuk tisztára, a cumiból só segítségével tüntethetjük el a maradékot. Ezután öblítsük le meleg vízzel a cumikat és az üveget. Töltsük meg félig vízzel a sterilizáló edényt, és oldjuk fel benne a fertőtlenítő szert.

Tegyünk minden csíramentesítésre váró eszközt az edénybe, majd öntsük tele hideg vízzel. Fedjük le az edényt, és a fertőtlenítőszer használati utasításán szereplő ideig hagyjuk benne állni az eszközöket.