2022. november 23.

Terasz beépítése - télikert fűtés

Hőszigetelés. Télikertek fűtése

télikert fűtés
Cikk a teraszok beépítéséről, padlóburkolásról és a télikertfűtésről

Hogy a beépített terasz télen gazdaságosan legyen fűthető, gondoskodni kell a hőszigetelésről. Ehhez többek között a faburkolatok használhatók fel hatékonyan: lambéria, deszkapadló, famennyezet. Fűtésre az infrasugárzó panelek a legtakarékosabbak. Az elektromos fűtőtestek melegénél a déli gyümölcsök is beérnek.

Fapadló fektetése a fűtött kültéri teraszon

Terasz építése fapadló burkolat
Fa padló készítése - kültéri terasz

Általánosságban a fapadló a terasz járófelületét képező faanyagú burkolat, melynek feladata a kényelmes járás biztosítása mellett a kellemes hőérzet és a hangtompítás biztosítása. A nyílt kültéri kerti terasz beépítésével kialakított fűthető télikertben remek hangulatot biztosít a jó minőségű fapadló.

Minden ácsmester szigorúan vett munkaterületéhez a következő tartozik: deszkapadlók – közösséges deszkapadló, hajópadló, svédpadló és a keményfa lécpadló vagy más szóval parketta aljzatát képező vakpadló tartozik. A beépített terasz keményfa lécpadlójának járórétegét a parkettázó készíti.

A deszkapadló feltöltésbe ágyazott párnafákból és az azokra felszegezett, járófelületet alkotó deszkarétegből állnak. A keményfa lécpadló több részből: a párnafákból, a puhafa vakpadlóból és a keményfa parkettalécekből készült járófelületből tevődnek össze.

A fapadlózó munka megkezdésének az előfeltétele, hogy a beépített teraszon előzőleg a falakat vakolják és festék alá alapozzák, a nyílászáró szerkezeteket beüvegezzék. A 24 órán át lezárt helyiségben a levegő páratartalma a 65%-ot nem haladhatja meg. A friss felületek szárítása infra hősugárzókkal oldható meg.