2017. április 12.

Miért jó a télikert?

Télikert építés lakás terasz
Sziklakert a lakásban - ház, télikert

Beköltözik a növényvilág otthonunka


A legtöbb ember csak álmodozik arról, hogy milyen jó lenne egy egész évben virágzó, kellemes növényvilág tulajdonosává válni. A mindig termő, kellemes zöld szoba nincs is olyan távol mint gondolnád. A házhoz épített télikert vagy a lakás teraszának beépítése energetikai, takarékossági szempontból is remek ötlet, ráadásul egy plusz szobával gazdagodik otthonunk, melynek a kihasználásáról a télikert megrendelője dönthet.

A télikert előnyei:


  • Szigeteli az épületet, tehát energiát takarítunk meg
  • Egész évben termő virágoskert
  • Plusz szoba, közösségi tér
  • Könnyen tisztán tartható tér hobbink számára.

A télikert rendeltetése


A télikert építés során a legtöbb megrendelő a gyönyörű zöld környezet kialakításával magyarázza szándékát, ugyanakkor ennél sokkal több lehet a beépített terasz. Mondhatunk olyan általánosságokat, hogy megteremti a külső kert és az épület közötti átmenetet, gyönyörködtető környezetet teremt a téli melankolikus időjárásban is, csökkenti a fűtésszámlát.

A télikert mégis sokkal több ennél. Egy hely, ahol reggelente egy csésze finom kávé mellett elolvashatjuk a híreket vagy egész nap dolgozószobaként is szolgálhat. A legtöbb háziasszony mégis azt emeli ki első helyen, hogy egy olyan helyet kapnak, ahol a lakás, a ház belső tereitől elkülönítve gondozhatják növényeiket, virágjaikat. A kisállatok számára olyan szobát kapunk, ami könnyen takarítható, szellőztethető, tehát a kis kedvenceket nem kell télen az udvarra száműzni, de a lakász nappaliját sem sározzák össze.

A télikert egy fehér vászon, mely kialakítása a tulajdonos fantáziájára van bízva. Lehet kellemes dolgozószoba, beköltözhet a dzsungel növényvilága vagy egyszerűen egy nappalit alakíthatunk ki, ahol mindig tarthat a parti.


Miért jó a télikert, és milyen funkciói miatt szeretjük és használjuk? A télikert rendeltetése és funkciója mindenki számára eltérő: plusz szoba, növénykert, dolgozószoba, hobbikert, vagy egyéb remek tulajdonságai miatt hívd fel a télikert építőt. Az építés során kialakíthatjuk saját életterünket, ahol kedvünk szerint végezhetjük hétköznapi munkánkat. Néhány további érdekes és izgalmas olvasnivaló téma: télikert tervezés, hobbi, terasz építés, télikert funkciója tervezéskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése