2021. május 23.

Duguláselhárítás: felújítás tervezése, padlóösszefolyó

 

Duguláselhárító honlap nyitóképe

Aktuális: felújítás alatt az ország

Több okból is felújítási lázban ég az ország. Egyfelől a pandémia harmadik hullámának lecsengése újból kinyította az üzleteket, s a vásárlásban visszafogottan résztvevő jónép most el fogja költeni az eddig elkölthetetlen összegeket. Mindez a duguláselhárítás oldaláról is fontos tényezővé lett.

Másfelől az épületeken a kényszerű elhanyagoltság kiált sürgős beavatkozás után.

Harmadrészt az állam agyagi támogatása is hozzájárul a felújítási lázhoz.

Tervezés, padlóösszefolyó

A felújítás tervezése során persze nem elegendő valamiféle külső csinosság elérése, hanem gondoskodnunk kell a tiszta víz, a szennyvíz, vagyis általában a víz körforgásának zavartalan működésére. Ebbe nyilván beleértve a csatorna, a csővezeték, a lefolyó sőt a csapok is.
A Világi Duguláselhárítás egy igen fontos momentumra hívja föl a figyelmünket a duguláselhárítás szolgáltatásai iránt érdeklődők számára:
"Számtalan, viszonylag fiatal építésű ház esetében is tapasztaljuk, hogy nem építettek ki fürdőszobai padlóösszefolyót. Márpedig sokkal könnyebb a lefolyótisztítás, házilag is nagyobb eséllyel távolíthatjuk el a blokkokat (haj, szőr, beesett fültisztító pálca…), és a dugulás megszüntetése bontás nélkül is kivitelezhetőbb. Ráadásul egy kifolyó vízáradat (mosogatógépkifolyó-cső, elfelejtett, nyitva maradt csaptelep bedugott dugó mellett…) sem indul hódító útjára a lakás egyéb részeibe, hanem szépen lecsorog a padlóösszefolyóban. Már ha megvan hozzá a megfelelő lejtésű padlózat…"

Világiék a padlószifon beépítésének nélkülözhetetlen voltára hívják föl a figyelmünket, leírva annak működési elvét, hasznát és előnyét.
A bejegyzés itt érhető el (ahonnan egyébként érdemes tovább lépnünk a többi tartalomra is): 

Csatornázás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése