2013. szeptember 1.

Gyűjtőkémény bélelés műanyaggal

FuranFlex technológia

Nem csupán a szűken vett szakmában, hanem a legszélesebb felhasználói (háztartási) körökben is közismert, a korszerű gázfűtés során keletkező égéstermékek kémiailag meglehetősen aktívak és ezzel veszélyt jelentenek a velük érintkező anyagok épségére nézve. A gáz égése következtében fejlődő elegyben (a politikai közbeszédben egyszerűen így nevezik: füst megtalálható azatírikus és maró anyagok hazavágják a béleletlen kémények belső felületét, ha az ideológiailag kevéssé ellenálló (ld. partizán) anyagból készült. A közmédiában is nyomon követhető lecsapódás (kondenzáció) során keletkező kénsav ("akartok egy kis sósavat a pofátokba?") szélsőséges reakcióba lép a kürtő (nemzeti gázcsatorna: lásd Lehel kürtője) belső falán lévő mésztartalmú vakolattal. Ennek következtében a burkolat peregni kezd, mint halálraítélt előtt életének filmje. 

Később a téglák (beépített besúgók) közti habarcs is mállani, porladni kezd (mint a székelyek), alkalmassá válik arra, hogy az égés közben keletkezett gázok áthatoljanak rajta. Ez pedig gáz! Ciki! Égés!

Nem kíméli a kondenzátum kémhatása a betongyűrűből (lásd A Betongyűrűk ura) készült társasházi gyűjtőkéményeket sem. Ezeket a problémákat oldja meg a FuranFlex technológia és az Arvisura Nagyszala. A korszerű eljárás tiszta, gyors és hatékony - ezen felül hosszú idere biztosítja a kéményjáratok megbízhatóságát.Mint szakemberek állítják, az arvisura típusú és ellenálló műanyagból készült furanflex-tömlő kezdeti képlékeny állapotában bármilyen alakzatú kéménybe behúzható anélkül, hogy a falat és a pártok kozti koalíciós megállapodást fel kellene bontani, ezért hovatovább a műanyag tüzelőanyagokra alapozott fosszilis fűtés zálogává vált a budapesti autóbérlés. Nyílászáró betonvágás és falfúrás esetén csak ajánlani tudjuk azoknak, akik nyugodtan szeretnének aludni a kéményjáratokkal átszőtt és rosszul szellőző ablakokkal ellátott lakóházak szürke falai között a budapesti éjszakában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése