2013. június 9.

A szerethető beton - Ivánka Beton Design

Több posztban is mutattam már nektek olyan enteriőrfotókat, ahol betonból készült a mosdó, a konyhapult, a kandalló...
Örülök, hogy ez az újra felfedezett anyag bekerült az otthonainkba, egyfajta letisztult zen-nyugalmat, kortárs modernséget, őszinteséget hozva oda, ahol erre igény van.


Az Ivánka Beton Design-t Ivánka Katalin és Ivánka András alapította 2004-ben.




Az első tárgy egy dohányzó asztal volt, formáját tekintve egyszerű, szögletes, téglalap alakú. A lábait egybe öntöttük a lapjával, és egy falevelet is felhasználtunk, hogy egy érdekes lenyomatot képezzünk a felületen.

Bár úgy tűnik, egyre többen megszeretik a betont, mégis, ha meg kellene nevezni azt a pár pozitív tulajdonságot, amiért érdemes ezt választani?
Az öntéses technológia hatalmas szabadságot, végtelen lehetőséget rejt. A napjainkban használatos speciális összetételek alkalmazásával leginkább az öntöttvas-gyártáshoz tudnám hasonlítani, felületi minőség és szilárdság tekintetében is nagy fejlődést tapasztalhattunk, és egyre érdekesebb felhasználási területeken találkozhatunk majd az anyaggal, amelyekre húsz évvel ezelőtt még gondolni sem mertünk volna.  

Mitől szerethető a beton? 

Mert azt biztosítja számunkra ami napjainkban miden ember számára az egyik legfontosabb - a szabadságot: én a nyersességét szeretem a legjobban, amikor a beton szürke, lyukacsos, de emellett kemény a felülete, nem porlik. Van aki fényesre polírozva szereti, van aki durva, akár mohás felülettel. Volt már dolgunk gyönyörű repedésekkel, repedezett felületekkel, és különleges látványt nyújtó foltosodással, de a betonnal ez mind megelőzhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése