2023. augusztus 16.

Télikert fűtési rendszere, tippek

 

Padlófűtés a télikertben

Padlófűtés a télikertben

Ez egyre népszerűbb választás a lakástulajdonosok körében, akik otthonuk kényelmét és energiahatékonyságát kívánják fokozni. Különösen az egyenletes hőelosztástól a fokozott hőkomfortig nyújt előnyt. A padlófűtési rendszerek a padló alá szerelt csövek vagy elektromos fűtőelemek hálózatából állnak. Úgy működnek, hogy meleg vizet vagy elektromos áramot keringetnek a csöveken vagy vezetékekben, miáltal felfűtik a padlót és meleget sugároznak a helyiségbe. 

A padlófűtésnek két fő típusa van: vízbázisú és elektromos. Az elektromos rendszerek könnyebben telepíthetők és kevesebb helyet igényelnek. A hagyományos fűtési rendszerekhez képest egy télikertben a padlófűtés számos előnnyel jár.

Fűtési rendszer télikert vízkezelés
Fűtési rendszer télikertben, karbantartási tippek

Lakás- és központi fűtési rendszerek

A télikertben is alkalmazható rendszerek közé azokat a fűtőberendezéseket soroljuk, amelyek esetében központi hőfejlesztő berendezéssel állítjuk elő a fűtéshez szükséges hőmennyiséget, és azt megfelelő hőhordozó közeg segítségével juttatjuk el a fűtendő helyiségbe, télikertbe vagy a beépített teraszra.

A fűtési rendszerekben a hőhordozó közeg víz, levegő vagy gőz lehet. A lakás, terasz és télikertek esetében a gőzt már nem alkalmazzák, elsősorban azért, mert a gőz hőmérséklete állandó, ezért nem szabályozható a helyiség hőmérséklete, nem alkalmazható klimatizálásra. A víz és levegő felhasználása hőtovábbításra azért is előnyös, mert a külső hőmérséklet függvényében változtatható, és az igényekhez igazítva beállítható. Elterjedőben vannak az infrafűtés különféle módszerei is, a kültéri teraszok például eredményesen fűthetők infrasugárzókkal.

Melegvíz-fűtés a télikertben


A felmelegített víz csővezetéken keresztül jut el a hőleadó berendezésig, ahol lehűl, leadja a hőt, majd a csőrendszeren keresztül visszaérkezik a kazánba, mely nem a télikertben található.

Az ilyen rendszerek között a leggyakrabban 90-70 °C fokossal találkozhatunk, ami annyit jelent, hogy a leghidegebb téli napokon a vizet maximum 90 °C fokra melegíti fel, ami nagyjából 20 °C fokot hűl le és 70 °C körül tér vissza a kazánba.

A télikerben a melegvíz-fűtési rendszerben a víz körforgását a kazán és a hőleadók között szivattyú vagy a gravitáció hozza létre. Az elavult, gravitációs rendszerekben, a vizet a különböző hőmérsékletű vízsűrűségek különbsége áramoltatja. A kazán szintjénél magasabban elhelyezett fűtőtestben lehűlő víz sűrűsége nagyobb, mint a kazánban felmelegített vízé, ezért a fűtőközeg a fűtőtesttől, a csöveken lefelé áramlik, a kazánból pedig felfelé a vezetékeken keresztül. A gravitációs rendszereknél a hőáramlás annál nagyobb, minél magasabban helyezkednek el a hőleadó radiátorok.

A télikert és a beépített terasz esetében a földszinten elhelyezett kazán fűti a helyiséget, ezért szinte egyedüli megoldásként a szivattyú alkalmazása ajánlott. A víz áramlása az épület egyes helyiségei és a télikertben berendezett lakószoba között csak elektromos szivattyú segítségével oldható meg egyenletesen.

Egyéb fűtési rendszerek: infrasugárzók


Egyes télikert-építési megoldások esetében a vízvezeték- és fűtési rendszer kialakítása gazdaságtalan, esetleg akadályokba ütközik a kivitelezése. Ilyenkor az elektromos fűtőtestek beszerzése és beépítése ajánlott. Ezek közül a Magyarországon is egyre jobban terjedő modern, energiatakarékos infrasugárzók telepítése ajánlott.
  • Télikert fűtése - ahogy a Terasz Budapestben írják
  • Specialista tippek: Infra fűtés kültéri teraszon
  • Infratermék webáruház
  • infra fűtési rendszer kiépítése kültéri teraszon


    A télikert egyszerűen és gyorsan kialakítható fűtési rendszere és annak leírása. A télikertépítés folyamatának és a tervezésnek egyik fontos állomása a fűtés, a fűtési- és hűtési rendszer kialakítása, beépítése a megfelelő módszerek kiválasztása. A teraszbeépítéssel kialakított kellemes lakószoba hőmérsékletének szabályozását központi, melegvíz-fűtés segítségével oldhatjuk meg egyszerűen és gazdaságosan, költséghatékony módon. Az évente fertőtlenítésre szoruló víz-vezetékrendszert a szolgáltató építi ki szakszerűen és gyorsan, az ár egyeztetését követően. 

    Keresőmarketing tanácsadás: tippek

    Ha érdekel, hogy a specialista mit tanácsol honlapod optimalizálását illetően vagy szeretnél még érdekes témákkal megismerkedni, az alábbi olvasnivalókat ajánljuk: infra fűtés beszerelése, infrasugaras hősugárzó rendszer kialakítása, télikert  gyártás, terasz beépítés tervezése, keresőmarketing tippek, seo tanácsadás

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése