2015. október 21.

Manó Könyvek októberben

A Manó Könyvek októberi megjelenései

Erwin Moser: Világjáró jóéjtmesék

77 világjáró jóéjtmese Erwin Moser varázslatos birodalmából
Legendás macskák, merész medvék, vicces kis egerek és még annyi más állati hős köszön ránk Erwin Moser legújabb mesekönyvének lapjairól. Hol tengeri kalandokat élnek át, hol értékes kincsekre lelnek. Veszélyes utakon járnak, barátokra lelnek - és mindig van bennük annyi ravaszság, hogy túljárjanak a náluk erősebbek eszén. És azok a járművek! Sün Eduárd feltalálja az egérűrhajót, Miákovics Ottó háti helikopterrel közlekedik... Egy jóságos denevér pedig megmenti két ártatlan kisegér életét.
Erwin Moser finom humorral és szeretettel beszéli el történeteit, varázslatos képein pedig mindig akad újabb és újabb felfedeznivaló. A csodálatos meséket olvasni, felolvasni és hallgatni egyaránt remek mulatság.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 163 x 238 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 963 4031 20 8

line

Alex T. Smith: Claude a filmforgatáson

Claude és Bolyhos Zokni uraság épp kellemesen pihengetnek Csóválós sugárúti otthonukban. Claude remekül elvan vadiúj ugróasztalával, ám kíváncsisága hamarosan egy filmforgatás kellős közepébe repíti.
Bár egy rakoncátlan ruhaszárító-kötél okoz némi bosszúságot, mindketten nagyon élvezik az új kalandot.
De vajon ki lesz az izgalmas gorillás film sztárja?
Nem tudod? Nem is sejted?
Akkor kezdj neki az olvasásnak minél előbb!
Kalandra fel!

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 129 x 181 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4030 60 7

line

Julia Boehme: Bori és a detektívek

Rejtélyes dolgok történnek Bori iskolájában.
Először eltűnik Anna új tornacipője, aztán több gyerektől is pénzt lop egy Titokzatos Tolvaj!
Bori és barátai akcióba lendülnek!
De hogyan fogják el a tettest?
Az ifjú detektívek csapdát állítanak neki...

A Barátnőm, Bori- sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében egy fordulatos, sejtelmes nyomozásra kísérhetjük el a Borit és kis csapatát.

Terjedelem: 136 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 21 5

line

Christian Tielmann: Berci és az eltűnt osztálypénz

Nagy a kavarodás az iskolában: eltűnt az osztálykirándulásra félretett pénz! Berci és Rozi nyomozásba kezd. Lehet, hogy az elejétől fogva gyanúsan viselkedő Lukács volt a tettes? És mindeközben Berci arra is rájön, hogy az ember bátyja nem mindig azt teszi, ami helyes, ám mégis nagy segítség lehet a bajban.

A Barátom, Berci - sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében ezúttal egy izgalmas nyomozásra kísérhetjük el Berciéket.

Terjedelem: 104 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 22 2

line

Balázsy Panna: Szandra és a 3.b – Csupaszív

Szia!

Szentesi Szandra vagyok, még mindig a 3. b -be járok, jó fejek az osztálytársaim, sőt még a szüleim és a tesóm is. Hát, még Brúnó...és a gyönyörű göndör fürtjei...de erről pszt!
Itt mindenki a farsangra készülődik, meg persze izgul a Valentin-nap miatt. Óriási kukacnak öltözünk, ez azért elég menő, nem? De még ez is titok ám!

Ha szeretted a Csuromvizet, a mostani kalandjainkat egyenesen imádni fogod!:)

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 1690 Ft
ISBN: 978 963 4031 17 8

line

Jacqueline Harvey: Alice-Miranda színre lép

Illemtudó Ifjú Hölgyek Lankáserdő-Hímesréti Akadémiáját évek óta szigorúan kormányozza Miss Morc, az igazgatónő. Véget ért a nyári vakáció, és a diákok lassan visszatérnek az ódon falak közé. Sőt, újak érkeznek, mint például Alice-Miranda. Ő igazán nem mindennapi jelenség. Mert hát kinek jut eszébe a nyári kellős közepén felhívni leendő iskoláját? Természetesen neki, Alice-Mirandának Az év számtalan különös eseménnyel indul, Alice-Miranda pedig kíváncsian ered a furcsaságok nyomába: miért sírdogál egymagában a szakács néni, és ki az iskola kertjében kószáló rejtélyes idegen?Hogy bizonyítsa rátermettségét, Alice-Mirandának egy sor igen különleges próbát is ki kell állnia. De hát nincs olyan dolog, amit Alice Miranda ne tudna megoldani.

Terjedelem: 304 oldal
Méret: 126 x 192 mm
Ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 4031 07 9

line

Jonathan Meres: Állati kalandok – Koala kalamajka 1. – Aki mer, az nyer!

Ismered Havert, Tesót és Ficakot, a világ leglustább koaláit? Átalusszák a nagy költözést is, így lemaradnak a teherautóról, ami átviszi társaikat a város másik végében levő állatkertbe. Most aztán törhetik a fejüket, hogyan érjék utol őket! Ficaknak támad egy remek ötlete, és az állatgondozó magára hagyott kisautójával hárman elindulnak a városba. Vajon sikerül eligazodniuk az utcák dzsungelében és eltalálni az állatkertig? Vagy csak egy óriási kalamajka lesz az egészből? Olvasd el a három eukaliptuszrágcsáló álomszuszék nagyon vicces történetét, és megtudod!

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 14 7

line

Ian Whybrow: Állati Kalandok – Szeleburdi szurikáták 3. – Szárnyaló potyautasok

A Szeleburdi Szurikáták vidám csapata négy imádnivaló csöppséggel gyarapodott, akik három unokatestvérüktől, Mimitől, Ficúrtól és Ábrándkától tanulgatják a sivatagi túlélés minden csínját-bínját. Ám amikor egyikük felsettenkedik egy hőlégballonra, pillanatokon belül óriási zűrzavar támad... Csatlakozz a mindig kíváncsi szurikátákhoz legújabb, meglepetésekkel teli, magasröptű kalandjukon! Mindenki kapaszkodjon, megkezdjük a felszállást!

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 4031 12 3

line

Sir Steve Stevenson: Agatha nyomoz 6. – Bermuda kincse

A Loki nevű óceánjáró hajó fedélzetéről egy hatalmas vihar közben eltűnik egy felbecsülhetetlen értékű, aranyból készült kalendárium, a maják híres naptára. A helyszín a Föld egyik legrejtélyesebb része, a Bermuda-háromszög. Az unokatestvérek - Agatha és Larry Mistery - ismét útra kelnek, hogy kiderítsék, vajon titokzatos baleset történt, vagy a kapitány keze van-e a dologban. A nyomozás ezúttal egészen különös eredménnyel zárul...

Terjedelem: 136 oldal
Méret: 140 x 200 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 1790 Ft
ISBN: 978 963 4031 31 4



line

Albert Barille: Egyszer volt... Az emberi test képes enciklopédiája

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik.

Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Terjedelem: 232 oldal
Méret: 155 x 158 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 4990 Ft
ISBN: 978 963 4031 05 5

line

Sonja Kaiblinger: Scary Harry 2. – Túlvilági kiruccanás

Miközben Harold, a kaszásember megérdemelt szabadságát tölti a tengerparton, a városban hihetetlen mértékben elszaporodnak a kísértetek. Feltűnik egy titokzatos házaló is, aki megoldást kínál a szellemektől gyötört embereknek. Otto és barátnője, Emily úgy sejtik, hogy Otto rég elhunyt bácsikájának is köze lehet a dologhoz. Ezért egy kis tanakodás után úgy döntenek, a túlvilágon kutakodnak tovább. Ez persze egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, de szerencséjükre Harold most is a segítségükre siet.

Az ifjúsági könyvsorozat második kötete is bővelkedik a kalandokban: izgalmas, vicces és igencsak szellemes.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 145 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 2890 Ft
ISBN: 978 963 4031 24 6

line

Pippa Funnell: Sámson – Ünnepi lovasbemutató

Izgalmas lovasbemutató az Olimpiai Stadionban
Az Ezüstpatkó tanya kirándulást szervez a londoni Olimpiai Standionba, hogy a lovarda lovasai és családjaik együtt nézzék meg a nagy karácsonyi lovasbemutatót. Ezzel teljesül Tilly Redbrow még egy régi álma.
Mindenki izgatottan várja a parádés lovak felvonulását, és Tilly még a színfalak mögé is eljut. Egy váratlan szerencse folytán megismerkedik Sámsonnal, akinek különösen nagy szüksége van a kislány segítségére…

Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb versenyzője írja, így az igazi lovas kalandok mellett, sok érdekesség és hasznos tanács is vár rád ebben a könyvben, hogy jobban megismerhesd és megérthesd négylábú barátaidat.

Terjedelem: 112 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 990 Ft
ISBN: 978 963 4030 94 2

line

Nele Neuhaus: Elena 1. – Minden akadályon át

Elena, szülei lovardájában, a lovak bűvöletében él. Legjobban Fritzi nevű lovához kötődik, aki csikókorában súlyosan megsérült, szülei már lemondtak róla. Elena titokban edz vele az erdőben, a munkában Melike és Tim segédkezik. Tim láttán Elena szíve rögtön hevesebben dobog, csakhogy ő az egyetlen fiú, akivel még csak nem is találkozhat - családjaik hosszú évek óta haragban állnak egymással. Elena és Tim közösen próbálják kideríteni, mi az oka a gyűlölködésnek, s eközben sötét titkok nyomára bukkannak...
Elena, szülei lovardájában, a lovak bűvöletében él. Legjobban Fritzi nevű lovához kötődik, aki csikókorában súlyosan megsérült, szülei már lemondtak róla. Elena titokban edz vele az erdőben, a munkában Melike és Tim segédkezik. Tim láttán Elena szíve rögtön hevesebben dobog, csakhogy ő az egyetlen fiú, akivel még csak nem is találkozhat - családjaik hosszú évek óta haragban állnak egymással. Elena és Tim közösen próbálják kideríteni, mi az oka a gyűlölködésnek, és eközben sötét titkok nyomára bukkannak…

Terjedelem: 320 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 4031 00 0

line

Irene Adler: Sherlock, Lupin és én 6. – A Szajna árnyai

Nemrég ért véget a Poroszország elleni háború. Adlerék úgy döntöttek, egy teljes hetet töltenek el párizsi lakásukban, hogy ismét belekóstoljanak régi életükbe. Irene legnagyobb örömére megjelenik Sherlock és Lupin is. A három barát hamarosan újabb nyomozásba kezd, eltűnt ugyanis Arsene előkelő származású, álmodozó unokatestvére. Ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak, sötét alvilági körökbe kell leereszkedniük, és bűnbandák közti, veszedelmes harcba keverednek. És ezúttal éppen Irene-nak jut a feladat, hogy megakadályozza egy újabb háború kitörését...

Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

Terjedelem: 256 oldal
Méret: 141 x 200 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 4031 29 1

line

Noel Streatfeild: Balettcipők

Fordította: Németi Anita
Pauline híres színésznő szeretne lenni, Petrovát a repülők és az autók érdeklik, a kis Posy pedig éjjel-nappal csak balettozna. A Fossil lányok nem sokban hasonlítanak egymásra, de egy valamiben megegyeznek: ha törik, ha szakad, mindig számíthatnak egymásra.
Noel Streatfeild világhírű regénye olyan lányokról szól, akik saját kezükbe veszik sorsuk alakítását, és mindent megtesznek azért, hogy álmaik valóra válhassanak. Az odáig vezető út persze sok kudarccal és lemondással jár, de a kitartás és a sok gyakorlás, no meg egy kis bátorság mindig meghozza a maga gyümölcsét. A történet a harmincas évek Angliájában játszódik, de a mai fiatal olvasóknak is friss élményt ígér, örök érvényű értékei sosem mennek ki a divatból.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 141 x 200 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 2690 Ft
ISBN: 978 963 4031 25 3

line

Geek Girl 3. – A lány, aki távolról tökéletes

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!" Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a ,,Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan ,,válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja... Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy? A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!

Terjedelem: 328 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 4031 18 5

line

Johanna Basford: Bűvös erdő – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Fordította: Totth Gitta
Különleges kreatív és meditatív színezőkönyv
Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezték már fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT után újabb színezője érkezett meg hozzánk, amely ezúttal a BŰVÖS ERDŐbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek - 10-től 99 éves korig mindenkinek, aki tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.
Ismerd meg a BŰVÖS ERDŐ világát, járd be ösvényeit, hagyd, hogy elvezessenek az erdő mélyén lévő elvarázsolt kastélyba! Kalandozásaid során különleges állatokkal, növényekkel és mesebeli lényekkel találkozhatsz, és kilenc titkos szimbólum is megfejtésre vár. A kastély kapui csak akkor tárulnak fel.

Terjedelem: 92 oldal
Méret: 250 x 250 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 4030 81 2

line

Johanna Basford: Titkos kert – képeslapkönyv

Képeslapkönyv a TITKOS KERT csodás rajzaival - 20 kivehető képeslappal. Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan felfedezhetik az alkotás és az időtöltés ezen új módját.
A TITKOS KERT szerelmeseinek kínál válogatást ez a gyűjtemény, hogy mindenki saját, egyedi képeslappal ajándékozhassa meg szeretteit és barátait.

Terjedelem: 40 oldal
Méret: 108 x 155 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4031 42 0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése