2014. július 11., péntek

A pánikbetegség leküzdése - SEO-projekt

agorafobia, panikbetegseg lekuzdese - seo projekt
A pánikbetegség és az agorafóbia leküzdése kognitív pszichoterápiával lehetséges - Weboptimalizálás
A SEO-projektum, amin dolgozom, a fóbiás tünetekkel és szorongásos betegségekkel foglalkozik. Teszi ezt egy blog technikai lehetőségén belül. Mivel optimalizálás alatt korábban egyáltalán nem állt, így előbb kapitálisan rendbe kellett szedni. Új domain név regisztrálását is javasoltam, lévén a korábbi csak részben volt kulcsszavasnak tekinthető (pánikrendelő), a mostani viszont a weboptimalizálás legfőbb kulcsszavát tartalmazza, és az .org végződés is kedvező.

A munka a tartalomoptimalizálással kezdődött, először is meg kellett értetnem a tulajdonossal, hogy a főoldalra sokkal több és informatívabb szöveget kell elhelyeznünk a korábbinál. Ez megtörtént, ezután a kulcsszósűrűség beállítása következett, ami ezért volt nehéz, mert ezek összefüggtek:
  • pánikbetegség
  • a pánikbetegség tünetei
  • a pánikbetegség kezelése
  • a pánikbetegség leküzdése
Nehéz volt a három long tail keywords esetében a szükséges minimumot úgy elérni, hogy a fő kulcsszó közben ne menjen 2 % fölé. Persze közrejátszottak még olyan szavak, mint szorongás, félelem, fóbia, viselkedészavar, pszichoterápia stb. Elvégre a keresőoptimizálás komplex folyamat, vagy mi a szösz. Nálam inkább kreatív és kognitív meg esetleg organikus :).

A pánikbetegségek közül a blog az agorafóbiával foglalkozik külön is, és a gyógyítás lehetőségét pszichoterápiás eljárásokban határozza meg, így ezekre a kifejezésekre is végzek keresőoptimalizálást. A honlap jól debütált a Google-listán, bár aztán kissé alább esett a találati rangsorban.

Most ezeket a linkeket küldöm, és nemcsak a pánik-oldalra (minden szorongás nélkül):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése