2013. szeptember 8.

Egészséges eklektika

A beton jól mutat mindenhol, de azért nem árt ha oda figyelünk néhány szabályra. Leginkább egy fő szabályt kell figyelembe vennünk: vagy mindenhol használjuk (nagyobb családi házaknál, loftlakásoknál) vagy csak például a nappaliba vigyük be a modernitás ezen elemét. Az egészséges eklektika, a modern és a klasszikus keveredése igazán különleges lehet együtt: gondolj csak bele, hogy egy minimál dizájnos lakásban mennyire szuperül mutat pár antik darab? Egy aranykeretes tükör, egy míves csillár mind ütősek lehetnek egy extra modern lakásban. Ugyan így van ez a beton felületekkel is.

beton padló


Ne félj tehát újragondolni a lakást/házat, hiszen a beton jól kombinálva vagány és modern. Nem utolsó sorban pedig nem csak a megszokott szürke felületekre kell gondolni: színezve még egy visszafogottabb otthonban is megállja a helyét. Nem csak beltéren, de a szabadban is jó átgondolni a dekor cement használatát, hiszen már  a szivárvány összes színében elérhető. Amit eddig még nem említettünk: költséghatékony, és egy ügyes kivitelező akár méreg drága kőfelületeket is tud imitálni betonnal, mivel könnyen mintázható, sőt, akár céglogót, családi címert, kedvelt motívumokat is lehet varázsolni bele.

Bárhol jól mutat egy-egy különlegesebb beton felület: konyhában, nappaliban, hálószobában, sőt legújabb trendek szerint a fürdőszobákban ultramodern szaniterként is bevethető az anyag: kádakat, mosdókat, zuhanyfülkéket kialakítva. A csiszolt, felpolírozott beton pedig exkluzív kinézetű padló, nagyon hasonlít az úgynevezett "terazzo" burkolatra. Sok érv szól a beton mellett, de képekkel példázva még hatásosabb lehet a beton dícsérete. Nagyon szépre varázsolhatjuk házunkat a különféle mintás, beton padlóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése