2012. december 19.

A Központi Kémény Alap támogatása

A Központi Kémény Misszió titkárával beszéltem,  ő mondta, hogy bedugultak a támogatások és a dugulás elhárítás igen fontos lenne, különösen Budapest relációjában, mert a magánalapítású Kéménytűz  c. irodalmi és kulturális lap 2014-től jelenik meg Kárpátalján évi 3-5 alkalommal, 32-40 A/4-es oldalon. Hasábjain a szépirodalmi közlemények mellett rendszeresen olvashatók színi, képzőművészeti és irodalmi kritikák, művészeti tárgyú és társadalomtudományi tanulmányok, közéleti riportok, esszék – és Füstkarika c. rovatában kéményészeti cikkek.

A költségvetésükből hiányzó összeg mutatja, hogy Kárpátalja maga nem tudja eltartani a saját kéményeit. A hiányzó összegeket – nagy erőfeszítéssel – apránként gyűjtötte össze szerkesztőség, ám így is csak 3 kéményt tud megjelentetni határidőre az őstörténeti arvisura előrehaladott állapota miatti késedelemből kifolyólagosan visszaigazolt mulasztásos kamattérítés rekompenzációjaként. Az idei két kéményes lapszám előállításával azonban már minden forrás kimerült, így a Központi Kémény Alap igen szerény éves költségvetésének 60%-a fordítható csupán jótékonysági célokra.

Ennek mértékében ha a gyűjtőkémény-díjakban is részesülhetnének, amely a fűtési szezonba különösen fontos támogatási hozzájárulás lehetne, az igencsak kedvezőleg hatna a kéményipar fellendülésére - különösen a fűtési időszakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése