2012. október 25.

Duguláselhárítás - a szarból is megélünk

A duguláselhárítás szent lovagja jóvoltából végre tudom a pontos címedet (egy rövid üzenetet már küldtem „csak úgy”, cím nélkül, de nem bíztam a célbaérésében; igaz, vissza sem jött). Most viszont már nem kell különösebben felvezetnem a témát. A lényeg, hogy aki duguláselhárítással foglalkozik, az a szarból is megél.
április 16-a: Székesfehérvár.

Nagyjából összeállt az duguláselhárítók névsora is. Csupán a Budapesten tanuló szerkesztőink-szerzőink tekintetében van kis bizonytalanság; ők még nem tudják, mi vár rájuk április közepén. Ezért ha majd valami plakátot vagy meghívót nyomatsz, talán helyes azt feltüntetni, hogy a Dugulások elhárítása c. lap munkatársai mutatkoznak be. Hárman nagyjából biztosak: rajtam kívül az unokám, mint az egyik duguláselhárító és mint vállalati sofőr. Lajos, mint cégünk újonnan megbízott wc-pucolója (én leköszöntem a főnöki posztomról és három fiatalnak adtam át a szerkesztést egy éves próbaidőre, addig csak kiadója vagyok a Duguláselhárításnak; aztán majd meglátjuk, alkalmas-e hármójuk közül valaki a főszerkesztőségre) és legaktívabb szerzője (vagy két éve nincs olyan lapszám, hogy ne szerepelne benne). Mi hárman vagyunk hát biztosra vehetők, ha csak valami jézusmária közbe nem jön. Rajtunk kívül a Pesten dugulásokat elhárító Pityu, ő a harmadik szerkesztője lapunknak. Hogy a Dugás és dugulás mostanában a társadalomtudományok felé nyitott, az az ő érdeme. Szakterülete a két- és többlefolyós csatorna, továbbá az utóbbiak közül valaki Pesten csatlakozna hozzánk, hisz ők nagyjából ott laknak. Ötnél több résztvevőt nem akarok szervezni, az neked is túl nagy teher lenne, meg be sem férünk a kocsinkba. Ha az öt fő is sok lenne (mondjuk a szállás problémát okoz), kérlek, jelezd, és akkor kevesebben megyünk dugulást elhárítani (de legalább hárman).

Szállás a Budapest Télikert teraszán


Makkai Dávid jelezte, hogy ivóvizet, szállást a télikertben, benzinköltség-térítést és valami szerény duguláselhárítási díjat is tudtok biztosítani; ezt előre is köszönöm. Első kettő szükséges, az utolsó (a tiszteletdíj) bármilyen szerény lehet, amennyi nektek sem okoz gondot. Nem ezen az úton fogunk meggazdagodni, ám a szolgáltatások és élelmiszerek ára, a közüzemi díjak már gyakorlatilag a jövedelmek harmadát sem teszik ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése